Aktuell information kring covid-19

Evenemangspåverkan

Det rådande läget angående smittspridning i samhället innebär att flera evenemang som i Munkfors-Ransäter och Värmland kan komma att ställas in, ibland med kort varsel. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla vår evenemangskalander så uppdaterad som möjligt med tanke på att situationen hela tiden förändras. Om du har frågor om ett specifikt evenemang hänvisar vi till respektive arrangör eller så är du välkommen att kontakta oss på tourist@munkfors.se samt +46 (0) 563-54 10 81.

Riktlinjer för evenemangsbesökare

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du stannar hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. På detta vis riskerar du inte att smitta andra. Det gäller förstås för besökare av såväl evenemang som för besök av sevärdheter, museer, restauranger, affärer med mera. 
Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer här.

Information till arrangörer

För evenemang och sammankomster med färre än 50 deltagare rekommenderar Folkhälsomyndigheten en riskbedömning före genomförandet. 
Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer för arrangörer här.

Besöksmål

Våra besöksmål, boendeanläggningar, restauranger och affärer följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer och välkomnar besökare i dagsläget. Man följer noga gällande regler kring hygien och gästerna ombeds att göra detsamma. Vissa besöksmål kan ändra sina öppettider, ibland med kort varsel, och vill du vara helt säkert, ber vi dig att kontakta respektive arrangör innan ditt planerade besök. 

Mer information

Har du fler frågor? Här har Folkhälsomyndigheten samlat frågor och svar om Covid-19.

Resor till Sverige

Regeringen har, med anledning av Europeiska rådets och kommissionens uppmaning, beslutat att tillfälligt stoppa icke nödvändiga resor till Sverige från länder utanför EES-området och Schweiz, i syfte att mildra effekterna av coronavirusets utbrott och minska spridningen av covid-19.
Inreseförbudet gäller alltså som utgångspunkt för utländska medborgare som försöker resa in i Sverige från ett land som inte ingår i EES samt Schweiz. Det är därmed tillåtet att resa in till Sverige från ett annat EU-land. Inreseförbudet börjar gälla den 19 mars och kommer att vara i 30 dagar till att börja med. Läs mer här.

Frågor kring bokningar?

För frågor kring dina bokningar i samband med din vistelse i Munkfors-Ransäter ber vi dig att kontakta respektive boende och arrangör direkt.
Vi följer utvecklingen och hjälper dig med dina frågor och gör vårt bästa för att lösa eventuella problem.

På www.folkhalsomyndigheten.se hittar du den sensate informationen.
På www.folkhalsomyndigheten.se hittar du den sensate informationen.