Ransbergs Herrgård

Helårsöppet boende i drog- och alkoholfri miljö beläget i natursköna Ransberg, Ransäter. Närhet till många aktiviteter, sevärdheter och evenemang.
Ransbergs Herrgård erbjuder övernattning och lokaler för många olika tillfällen. Här finns boende för både stora och små grupper i olika boendeformer.
För grupper finns även möjlighet till hel eller halvpension.

Vandrarhemmet Ransbergs Herrgård är uppdelat i fyra olika byggnader: Kavaljerflygeln, Frökenflygeln, Hammargården och Bruksgården. Kavaljersflygeln och Frökenflygeln ligger framför herrgården medan Hammargården ligger vid sidan om vid en damm och Bruksgården lite mer avskilt med gångavstånd ner till herrgården. Nedan kan ni läsa mer om byggnaderna.

Flyglen är uppdelad i två delar, en stor och en liten. Rummen har namn efter kända män som varit verksamma på herrgården eller på annat sätt präglat Ransberg. Vissa av rummen har toalett och dusch, annars finns detta i korridorerna. Husdjur är tillåtna i alla rum. Kavaljersflygeln har totalt 35 bäddar fördelade på 11 rum med en till fyra sängar i varje rum.

Frökenflygeln
Rummen i Frökenflygeln har namn efter de kända kvinnor som haft inflytande över Ransberg. Vissa av rummen har toalett och dusch, annars finns detta i korridorerna. Husdjur är tillåtna i alla rum. Ett av rummen har egen ingång från baksidan. Frökenflyglen har totalt 26 bäddar fördelade på åtta rum med en till fyra sängar i varje rum.

Hammargården
I Hammargården finns tvåbäddsrum med egen dusch och toalett. I det gemensamma utrymmet i korridoren finns ett litet pentry för självhushåll, TV, bord och stolar. Sammanlagt finns det 11 dubbelrum varav fyra är tillgänglighetsanpassade och allergivänliga. Hundar är tillåtna i sju av rummen.

Bruksgården
I Bruksgården finns 11 flerbäddsrum med totalt 24 bäddar. Byggnaden ligger på gångavstånd till herrgården och är lämplig för dig som söker lite avskildhet. Huset är utrustat med eget kök, matsal och sällskapsrum med TV. I korridorerna finns dusch och toalett. Bruksgården rekommenderas också för grupper som till exempel skolklasser och konfirmationsläger som önskar rå om sig själva. Husdjur är tillåtna i hela huset.
I Bruksgården finns även en 2-rums lägenhet med fem bäddar att hyra. Eget kök och toalett med dusch.

Förutom vandrarhemmet finns möjlighet att campa.

På Ransbergs Herrgård finns många aktiviteter att sysselsätta sig med, bland annat bad och bastu, frisbeegolf, klättervägg, kanoter och cyklar.
Det är nära till sevärdheter i såväl Ransäter som Munkfors och Selma Lagerlöfs Mårbacka finns endast cirka 25 kilometer bort.
Öppettider
INFO
Plats
Året runt.
Arrangör
Stiftelsen Ransbergs Herrgård
Ransbergs Herrgård 1
684 93 Ransäter
ransberg@nsf.scout.se
Namn
Ransbergs Herrgård
Adress
Ransbergs Herrgård 1
684 93 Ransäter
Kommun: Munkfors
Beskrivning
Naturskönt beläget, omgärdat av skog och ängsmarker.
Vägbeskrivning
Länsbuss, linje 600, stannar i centrala Ransäter cirka 3-4 kilometer från herrgården.
Tillbaka
Ransäter
Besök hemsida
Djurtillåtet
Öppet året runt

Priser

Pristyp: Vandrarhem
Pris: 550 kr
Beskrivning:
Från pris. Per rum.
Pristyp: Tält
Pris: 100 kr
Beskrivning:
Per dygn.
Pristyp: Husvagn
Pris: 200 kr
Beskrivning:
Per dygn.
Pristyp: Frukost
Pris: 55 kr
Beskrivning:
Från pris. Per person.
Pristyp: Sänglinne
Pris: 100 kr
Beskrivning:
Per set.
Pristyp: Vandrarhem med självhushåll
Pris: 200 kr
Beskrivning:
Från pris Kronor/person