Lars Lerin

LarsLerin
Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen, han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. På Sandgrund Lars Lerin finns hans permanenta utställning.

Lars är även en begåvad författare med en helt egen stil, en nära och stark gestaltande berättandeform, inte sällan med dokumentära inslag från då och nu. I Lars Lerins skrivande möts livet och konsten i en helhet, precis som i hans målningar, och han har sedan sin debut 1983 med Utpost publicerat över 50 verk i bokform. Lars är hedersdoktor vid Karlstad universitet, en titel han ärats med för sitt stora konstnärskap både som författare och bildkonstnär.

Hans gästutställning på Nordiska Akvarellmuseet sommaren 2014 hade drygt 246.000 besökare under tre månader. Lars har medverkat i både Sommar och Vinter i P1, och hans program har varit bland de mest lyssnade genom tiderna.

Hans verk Naturlära har hyllats i press och media och har även tilldelats Augustpriset 2014 i kategorin Årets svenska fackbok samt Värmlands vackraste bok 2014. Lars senaste bok, Axels tid, finns inbunden bok och ljudbok med musik av Benny Andersson. Lars egen TV-serie på SVT, Vänligen Lars Lerin, blev omåttligt populär och hade över 1.300.000 tittare. Lars Lerin är mottagare av den kungliga medaljen Litteris et Artibus 2016. Under 2016 har Lars Lerin haft gästutställningar i USA samt i Norge.